درمان سودا

سودا یکی از اخلاط چهارگانه بدن میباشد. سودا، سرد و خشک است و افرادی که مزاج سودایی دارند، بطور معمول افراد لاغری هستند(قطعی نیست). افزایش اخلاط ممکن است در  قسمت خاصی از بدن ایجاد شود؛ برای مثال افزایش سودا در مغز منجر به فراموشی و وسواس میشود.

 

علایم غلبه سودا
یبوست
خشکی مزاج
تیرگی مدفوع و ادرار
تیرگی پوست
فزع(ترس ناگهانی)
وسواس
تردید زیاد

 

ویژگی شخصیتی سوداوی

منظم
تیزبین
حکیم
اهل موعظه کردن

 

 

بیمای های غلبه سودا
اگزما
سیاهی دور چشم
وسواس
سکته (مغزی)
سرطان
بیخوابی
اسپاسم عضلانی(در خانم ها درد قاعدکی)
سوت کشیدن گوش
یبوست
سیاتیک
واریس
بواسیر
پروستات
سنگ سازی کلیبه ها
لخته شدن خون

 

 

درمان سریع سودا

خاصیت بادمجان در درمان سودا:
امام صادق ع میفرمایند: بادمجان، برای مرٌه سوداء خوب و مفید است.(أمالی الطوسی : ۶۶۶)

 

 

نوره
توضیح اینکه چگونه نوره میتواند موجب درمان سودا گردد این است که طبق روایات، وقتی موها رشد میکنند و از سوراخ های ریز پوست بیرون میزنند، و یا خارج شدن ناختن ها از سر انگشتان، میتواند منجر به خروج درد نیز بشود. بهمین خاطر است که استفاده از نوره و تراشیدن سر و نیز گرفتن ناخن ها امر شده است تا رشد افزایش یافته و دردها خارج گردند.

 

مرکب ۷(شافیه)
داروی شافیه اگر یازده ماهه شود، برای درمان سودا حاد که منجر به وسواس و ترس شدید میگردد،موثر است. کافیست به میزان یک نخود از شافیه یازده ماهه مصرف شود.

 

مرکب ۱

 

عسل
در طب اسلامی، عسل، برای درمان سودا و صفراء توصیه شده است.
هر که ناشتا و به میزان یک قاشق مرباخوری عسل بخورد، بلغم را قطع کرده، صفرا را میشکند و سودا را قطع میکند.(فقه الرضا ع : ۴۷)

 

استفراغ عمدی
هر که اراده بر آن دارد تا سودا را بسوزاند، بر او باد کثرت قی کردن و فصد کردن عروق و دماومت در استعمال نوره(طب الإمام الرضا ع (الرساله الذهبیه)، النص، ص:۴۲)

 

سودابر قوی

افتیمون
امام صادق ع :
تفکر کن در این دواها و داروها و انچه که هر یک از آنها در بردارد، این یکی در مفاصل نفوذ و غور میکند و فضولات غلیظ را خارج میسازد، مثل گیاه «شیطرج» و یکی دیگر فلبه سودا را پاکسازی میکند مثل گیاه «افتیمون» (توحید المفضل : ۱۰۶)

 

 

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

کد امنیتی *