دندان

دندان ها این مرواریدهای سفید و زیبا که با نظم کنار همدیگر مزین کننده دهان هر فرد میباشند بسیار با اهمیت بوده و همه ما در صدد حفظ این گوهرهای گران بهاییم!در اسلام و روایات برای داشتن دندان های سالم توصیه هایی شده است:

 

توصیه های سلامت دندان

مسواک

پیامبر اکرم ص میفرمایند: هر کس روزانه یکبار مسواک بزند خداوند از او راضی شده و برای او بهشت است و هر کس روزانه دو مرتبه مسواک بزند سنت پیامبران را ادامه داده است و خدا برای هر نمازی که میخواند ثواب صد رکعت را مینویسد و از فقر بینیاز میشود. بوی بد دهانش خوشبو شده و حافظه اش قوی تر میشود فهم و درکش افزایش یافته و غذای او به مرتبه ای می رسد که بدن بتواند از آن غذا استفاده نماید. درد دندانش از بین میرود و بیماری از او دور میگردد. ملائکه با او مصافحه کرده و چهره اش نورانی میشودو زمانی که از خانه خارج شود ملائکه با او خارج میشوند و او را همراهی میکنند. همچنین حاملان عرش و کروبین برایش استغفار می کنند.(بحار الانوار الجامعه لدر اخبار الائمه الاطهر ج ۷۳  ۱۳۸ باب ۱۸ السواک ص: ۱۲۶)

 

در رساله ذهبیه آمده است:

بهترین مسواک لیف اراک است دندان ها را جلا داده بوی دهان را برطرف میکند دهان را خوشبو لثه را تقویت و چاق کرده و رشد میدهد و برای جرم دندان هم مفید است.این در صورتی است که مسواک زدن در حد تعادل باشد زیاد مسواک زدن ، دندان را نازک کرده لایه های بیرونی دندان را از بین برده دندان را تکان میدهد  ریشه دندان سست و دندان لق میشود.(الرساله الذهبیه: ۵۰، مستدرک الوسائل ۱: ۳۶۹ ح ۸۸۴، البحار ۶۲: ۳۱۷)

 

مسواک در حمام!

امام صادق ع توصیه کرده اند: برحذر باش از مسواک زدن در حمام چون این کار موجب وبای دندان میشود.(الوسائل ۲: ۲۶)

 

غذای گرم و سرد

خوردن غذای گرم و بلافاصله غذای سرد برای دندانها زیان آور بوده و موجب لق شدن میشود.

نوشیدن آب سرد بعد از غذا و یا نوشیدنی گرم، حلوا و شیرینی، دندان را از بین میبرد(مستدرک الوسائل ۱۶: ۴۵۸)

 

شیرینی جات

شیرینی جات به عنوان میان وعده ها و یا وعده های اصلی همیشه بر سر سفره ها جایگاه مشخصی دارند و ترک این عادت برای افراد زیادی سخت میباشد امام رضا ع برای این افراد راه حلی ارائه داده اند:

کسی که میخواهد دندانهایش فاسد نشود، شیرینی نخورد مگر اینکه یک لقمه نان خورده باشد.( الرساله الذهبیه : ۴۰، مستدرک الوسائل ۱۶: ۴۵۸.)

این روایت به مسئله ماندن غذا در میان دندانها اشاره دارد که اگر شخص از قبل نان جویده باشد و در میان دندانهایش مانده باشد انگاه شیرینی جات در میان دندانها نفوذ نمیکنند که موجب خرابی دندان شوند.

 

خلال کردن

روایتی از پیامبر ص: بعد از خوردن غذا، خلال کنید همانا این کار موجب سلامت دهان و دندان میباشد و روزی بنده را زیاد مینماید.( المحاسن ۲: ۵۵۹ ح ۳)

 

نبستن دهان در خواب

حضرت عیسی ع به مردم شهری که دندان های نامنظم داشته و صورتشتان ورم کرده بود فرمودند:

شما عادت به بستن دهان خود هنگام خواب دارید که باد در سینه ها غلیان کرده تا جاییکه به دهان میرسد و چون دهان بسته است و راه خروج ندارد پس به سمت ریشه دندان ها برگشته و صورت فاسد میشود.  موقع خوابیدن، لبهایتان را باز کنید و خودتان را به این کار عادت دهید.(بحار الانوار الجامعه لدر اخبار الائمه الاطهار، ج ۵۹، ص: ۱۶۲)

 

ماهی و تخم مرغ

از جمع کردن ماهی و تخم مرغ در معده و در یک زمان برحذر باش چرا که این دو درون انسان جمع شده سبب بیماری نقرس، قولنج، بواسیر و دندان درد میشود(البحار ۵۹: ۳۲۱)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

کد امنیتی *

X